Arno

ArnoHij is bekend als frontman van TC Matic, Tjens Couter en Freckleface, maar toch vooral als zijn eigen je m’en foutistische zelf. Arnaud Charles Ernest Hintjens ofte Arno bouwt al 40 jaar aan een discografie die volwaardig deel uitmaakt van de Belgische muziekgeschiedenis. Reden genoeg om hem voor een derde keer uit te nodigen op Rock Ternat.

Met zijn recentste (en 19de!) plaat, ‘Future Vintage’, gooit Arno het over een andere boeg. Zonder zichzelf te verloochenen, slaat hij nieuwe (muzikale) wegen in. In nauwelijks vier maanden tijd werd ‘Future Vintage’ ingeblikt, songs schrijven, opnemen en mixen inbegrepen. Voor de opnames van ‘Future Vintage’ nam Arno muzikant en producer John Parish onder de arm, eerder producer van platen van onder andere PJ Harvey, Eels en Tracy Chapman.
Dat Arno zichzelf niet verloochent, mag duidelijk blijken uit zijn teksten: “La cigarette est mauvaise pour la voix, l’alcool pas bon pour le foie”, om deze wijze woorden te vervolledigen met “On ne chante pas tous les jours une chanson d’amour”.

Zoals de titel doet ver

moeden, is ‘Future Vintage’ een mix van heden en toekomst. “Dit album is een melting pot waarin ook elementen van TC Matic zitten”, legt Arno uit. En Arno zou Arno niet zijn mocht hij deze mix van het heden en de toekomst niet verwerken in zijn setlist op Rock Ternat.

Arno – The Show of Life (uit Future Vintage)
TC Matic – Oh la la la

deezer

Deezer

Rock Ternat 2013

Dit was Rock Ternat 2013...