CJ Ramone

CJ RamoneChristopher Joseph Ward a.k.a. CJ Ramone maakt als geen ander deel van de rock ‘n’ roll-legende. Hij is bekend als de laatste bassist van de legendarische Amerikaanse punk-rockband Ramones, die over de decennia heen gewaardeerd worden voor het mixen van verschillende muziekstijlen.

In 1989 – 15 jaar na de oprichting van Ramones – trad ex-marinier CJ Ward toe tot de legende. Toen Dee Dee Ramone, oprichter en belangrijkste muziekauteur van Ramones, de muzikale deur achter zich dicht trok, kreeg CJ de moeilijke taak zijn rol van bassist en leadzanger in vele nummers over te nemen. Hij bezorgde de band het nodige verse bloed en een jonger imago.

De man bleef bij de groep tot hun ‘pensioen’ in 1996 en schreef in die periode nog een tiental Ramones-nummers. Tijdens hun 22 jaar durende carrière speelden de Ramones maar liefst 2263 optredens over de wereld. CJ was in zijnperiode trouwens verantwoordelijk voor de mythische ‘One, two, three, four’ , die iedere nieuwe song inluidde.

Vandaag tourt CJ Ramone de wereld rond met Daniel Rey, Ramones-producer bij uitstek en co-auteur van Ramones-classics als ‘Poison Heart’ en ‘Pet cemetary’.

Hey ho, let’s go!

Ramones – Strength to endure

deezer

Deezer

Rock Ternat 2013

Dit was Rock Ternat 2013...