DE BANDS OP ROCK TERNAT

ZATERDAG 28 AUGUSTUS

ARSENAL

Arsenal op Rock Ternat… Dat is thuiskomen! Deze zomer passeert hun wervelwind aan zwoele beats voor de zevende keer in onze strafste gemeente. Zet je schrap om de beentjes los te gooien en mee te brullen op hits als Lotuk, Estupendo en Longee. De sfeer zit nu al goed!

Tickets voor hun twee uitverkochte concerten in Werchter zijn niet meer te verkrijgen. Jij kan ze gewoon in je favoriete gemeente bewonderen.

Met zeven albums vol met hits is Arsenal niet meer weg te denken in het Belgische muzieklandschap. De band bleef zich steeds vernieuwen met hun mix van verschillende stijlen. Ze stellen deze zomer ook hun nieuwe album “The Rhythm of the Band” aan je voor. Met hun nieuwe muziek en een waslijst aan hits nemen Hendrik, John en co je mee op een dans trip rond de wereld die je niet snel zal vergeten.

“C’est moi, c’est moi, c’est moi, oh, animal” zingt John op hun laatste single. De party animals van Arsenal zijn er klaar voor! Jij ook?

ZATERDAG 28 AUGUSTUS

BLACK BOX REVELATION

Dilbeek represent! Onze vrienden van Black Box Revelation kunnen niet ontbreken deze editie. Dit energieke duo breekt samen met ons uit de lockdown en daar zitten we al een hele pandemie op te wachten!

In 2005, het jaar van hun formatie, schoot hun succes de hoogte in met een zilveren medaille op de Humo’s Rock Rally. Iets later volgde hun debuutalbum; een schot in de roos met vier radiohits ‘I Think I like You’, ‘Gravity Blues’, ‘Set Your Head on Fire’ en ‘Never Alone/Always Together’.

Jan Paternoster en Dries Van Dijck leggen een daverend traject af. Ze voegen nog vier albums, menig hits, een massa live shows en voorprogramma’s voor onder andere Iggy Pop en Seasick Steve toe aan hun cv.

Ondertussen werken de mannen aan hun zesde album, geïnspireerd door hun prille vaderschap. We kunnen niet wachten om er een graantje van mee te pikken!


ZATERDAG 28 AUGUSTUS

BRIHANG

Not your average hiphopper. Met zijn eerlijke en kwetsbare songs zwemt Brihang tegen de stroom in. Alle MIA nominaties en spectaculaire videoclips staan in de schaduw van zijn fantastische live performance. Laat je charmeren door deze Knokkese klepper.

Het grote publiek leerde Boudy ‘Brihang’ Verleye vooral kennen met de hedendaagse klassieker Steentje. Maar de Knokkenaar, die al jaren in Brussel woont, gaat al een tijdje mee. In 2014 wordt hij door Studio Brussel ontdekt via De Nieuwe Lichting. Twee jaar later maakt hij indruk met zijn debuut zolangmogelijk en in 2019 levert hij met album CASCO een parel van formaat af. Singles Steentje, Oelala en Rommel worden grijs gedraaid op de radio. Zijn tournees zijn hopeloos uitverkocht.

Deze poëtische golden boy blinkt uit in zijn rake, menselijke teksten over twijfels, onzekerheden en alle kleine kantjes die een mens mens maken.


ZATERDAG 28 AUGUSTUS

DIRK.

Twee albums ver veroverde DIRK. de harten van pers en publiek. Maar het is toch vooral live dat deze West-Vlaamse band er met kop en schouders bovenuit steekt. Leg je luchtgitaar al klaar voor deze fantastische indie act!

“Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat.” Studio Brussel is fan! En wij ook! De singles Artline, Stay Indoors en Hit stonden ooit allemaal tegelijk in De Afrekening, een unicum in het dertigjarige bestaan van ‘Vlaanderens mooiste lijst’.

De sound van DIRK. kunnen ze zelf het best omschrijven: “Warm en nostalgisch zoals Weezer. Edgy en intelligent zoals Pixies. Maar ook eigengereid, nerdy én sexy zoals alleen DIRK. dat kan zijn.” Wie nu nog niet overtuigd is…

VRIJDAG 27 AUGUSTUS

DISCOBAR GALAXIE

Ben je klaar voor het gevaar van de Discobar? Put on your dancing shoes voor de beats van DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat. Ze toveren ons festivalterrein in 1, 2, 3 om tot een zwetende discotheek. Een niet te missen feestje!

Tussen 2003 en 2010 waren ze zeven keer te zien op Rock Ternat. We weten ondertussen al wat voor vlees we in de kuip hebben. En wat voor vlees! De heren Jimmy Dewit, Frank Somers en Adriaan Van den Hoof weten telkens opnieuw te verbazen en de juiste plaatjes uit te kiezen.

De Leuvense vrienden van Discobar Galaxie ontmoetten elkaar in de nineties, vastberaden om de uitgaanswereld te verbeteren. Sindsdien schuimen ze elk festival af als afgevaardigden van het sfeerbeheer. We hebben er voor jou de beste headliner uitgekozen voor onze Relaunchparty. Hou je vast aan de takken van de bomen voor Discobar Galaxie!

ZATERDAG 28 AUGUSTUS

HIGH HI

Van Humo’s Rock Rally tot De Nieuwe Lichting… High Hi heeft zich sinds 2014 langzaam maar zeker op de belpop kaart gezet. De Belgische Arcade Fire viel steeds meer op met hun frisse gitaar-gedreven popnummers. Put your hands up high for High Hi!

Na hun debuutalbum “Hindrance”, toerden zangeres Anne-Sophie & co de hele Benelux door en werden ze live een echte publieksfavoriet. Ook op Studio Brussel maakten ze die rol waar, met steeds hoog genoteerde nummers in De Afrekening. Vorig jaar verscheen hun tweede langspeler “Firepool”, waarvoor ze de studio in trokken met producer Daan Schepers, bekend van Warhola, Eefje De visser en Bazart.

De volgende stop in hun ‘road to succes’ is Rock Ternat en daar kijken we heel hard naar uit!

vrijdag 27 AUGUSTUS

OMDAT HET KAN SOUNDSYSTEM FT. AVERAGE ROB

Omdat Het Kan Soundsystem feat. Average Rob bezorgt je de boit van je leven! De koningen van TikTok overladen je royaal met de vetste schijven.

Omdat Het Kan Soundsystem, Jasper Donkers in het dagelijkse leven, is bekend van zijn parodieën op populaire hits of virale video’s en de filefuif op Studio Brussel. Social media fenomeen Average Rob is beroemd in Vlaanderen en vaak ver daarbuiten met zijn Photoshop talent, werk voor Humo en menig grappige posts en filmpjes.

Op hun live DJ sets slaan ze de handen in elkaar, zoals ze dat ook doen in Boitlyfe, hun zaterdagavondshow op Studio Brussel.


ZATERDAG 28 AUGUSTUS

RAMKOT

Als winnaar van De Nieuwe Lichting, maakte Ramkot een verpletterende indruk eerder dit jaar. Op het gitaargeweld van dit Gentse trio kan je zowel hevig ja knikken, koeterwaals meebrullen als heupwiegen. Maak je borst nat voor de ramrock van Ramkot!

Een groot oeuvre heeft deze nieuwbakken band helaas nog niet. Hun debuut EP, met single Red, verscheen in 2019, twee jaar na hun oprichting. Toen zagen de broers Leyman in Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare sound. 

Voor fans van Queens Of The Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE.


vrijdag 27 AUGUSTUS

soulsister

De legendarische soulpop van Jan Leyers en Paul Michiels is de mooiste verrassing op Rock Ternat 2021. De muziekbroeders zoeken, en vinden gegarandeerd, the way to your heart.

Woke up this morning with my heart on fire. Held on to what I’d been dreaming”; Soulsister draait al enkele decennia mee in ons collectief geheugen. 

Het duo was actief van 1986 tot 1995. Daarna scheidden hun wegen. Paul Michiels werkte aan zijn solo carrière en Jan Leyers werkte aan andere muziekprojecten voor hij de televisiewereld inging. Sinds 2007 zijn ze opnieuw samen aan het werk.

Samen leggen ze een lange weg af van het debuut “You get to me” via mijlpalen als “Like a mountain” en monsterhit “The way to your heart” naar het rijpere werk: albums “Heat”, “Broken” en “Swinging Like Big Dogs” met hits als “Through Before We Started”, “Facing Love”, “Changes”, “Tell Me What it Takes” en “Locks and Keys”.ZATERDAG 28 AUGUSTUS

first floor

First Floor is een jonge band uit Sint-Pieters-Leeuw. De band bestaat uit 4 goede vrienden met een passie voor muziek. Deze mannen spelen de pannen van het dak met hun eigen nummers. Af en toe een rustig nummer of een cover in de setlist kan zeker ook! 

De hoogtepunten van First Floor zijn zonder twijfel het ontvangen van de publieksprijs van Zennetoer 2019, de release van de tweede videoclip ‘Lisa’ en hun eerste EP ‘Going Nowhere’. Uiteraard is elke andere kans om op een podium te staan gewoonweg genieten.