buren van rock ternat

Beter een goeie buur dan een verre vriend, zegt het spreekwoord. Daar zet Rock Ternat graag zijn beste beentje in voor! 

In de afgelopen maanden informeerden we onze buren al 2 keer over het aankomende nieuwe Rock Ternat, op de site van het sportcentrum.

Als buur van Rock Ternat houden we je graag op de hoogte van wat er in je buurt gebeurt tijdens het festivalweekend. Registreer je als ‘officiële buur van’ en je ontvangt een exclusieve nieuwsbrief.

Op donderdag 26 augustus om 20.30 uur nodigen we onze buren opnieuw uit voor een exclusieve rondleiding op het festivalterrein. En, een eerste pint van onze tappen. Ben je er graag bij? Dat kan, inschrijven doe je zo!

Wat met het verkeer tijdens Rock Ternat?

De Van Cauwelaertstraat wordt vrijdag afgesloten voor het verkeer. Vanaf het begin van de straat (kant Stationstraat) tot net voorbij de Kouterweg is er geen verkeer mogelijk. Dit wordt de voetgangerszone.

De afsluiting gebeurt op vrijdag om 17 uur tot en met zondagochtend 2u00 (met korte opening zaterdagochtend tot zaterdagmiddag 12u).

Daarnaast geldt

een wegomlegging ‘grote afstand‘. Dit is een wegomlegging voor al het verkeer dat vanuit Sint Ulriks Kapelle en Sint-Martens-Bodegem naar Wambeek komt gereden. Ook het verkeer vanuit Sint-Katherina-Lombeek naar Wambeek wordt omgeleid.

een wegomlegging ‘lokaal verkeer’: via de Serclaesstraat & de August De Feyterstraat. Deze straten worden éénrichtingsverkeer. Toegang tot de Van Cauwelaerstraat (uitgezonderd 1e stuk), Natte Kouter en Sportlaan is mogelijk met bewonerskaart.

een parkeerverbod in de omliggende straten om de doorstroming niet te hinderen, vanaf de Keizerstraat (tussen huisnummers 1 en 32) en op de Van Cauwelaertstraat (zodat dit vrij blijft voor publiek en de hulpdiensten).

Er wordt een bezoekersparking ingericht op het veld tussen de Terlindenstraat en de Van Cauwelaertstraat.

Wat is het begin- en einduur van Rock Ternat?

Rock Ternat opent op vrijdag 27 augustus om 18 uur en op zaterdag 28 augustus om 14 uur de deuren. Het einduur voor muziek is 1 uur. De festivalbezoekers zullen het terrein verlaten hebben om 1.30 uur. Tot 2 uur blijven de betrokken diensten in en rond het festivalterrein actief.

De opbouw van het festival start op dinsdag 24 augustus. De afbraak loopt tot en met dinsdag 31 augustus.

Waar kan ik als buurtbewoner dan mijn wagen kwijt?

Als je woont op een straat die niet wordt afgesloten voor verkeer, kan je met een bewonerskaart nog steeds je auto aan je woning parkeren.

Bewoners die in een afgesloten deel van de straat wonen, kunnen hun auto gratis kwijt op de buurtparking. 

Wie kan ik bereiken tijdens het festival?

Voor de buren richten we een speciale burentelefoon in. Deze wordt actief vanaf de opbouwweek (woensdag 25/08) tot en met maandag 30/08. We bezorgen het telefoonnummer in de brieven die bus aan bus verdeeld worden, en in de burenmailing.

Krijg ik nog informatie?

Ja, zeker!

In de week voorafgaand aan het festival bedelen we nog eens een brief in alle bussen rondom het festival. Je bent ook van harte welkom op onze burenrondleiding