buren van rock ternat

Beter een goeie buur dan een verre vriend, zegt het spreekwoord.

Ternat, zaterdag 21 augustus 2021

Beste buren van Rock Ternat,

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus strijken wij neer op de site van het sportcentrum.

Wij beseffen dat dit voor u niet het meest rustige weekend wordt. We willen u alvast bedanken voor een constructieve houding! Rock Ternat zet zijn beste beentje voor om het ook voor de buren zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hier vindt u nog eens alles op een rijtje.

Wat met het verkeer tijdens Rock Ternat?

De Van Cauwelaertstraat wordt vrijdag afgesloten voor het verkeer. De Kouterweg is tijdens het festival ook afgesloten en enkel toegankelijk voor buren (te voet en mits bewonerskaart). Vanaf het begin van de Van Cauwelaertstraat (kant Stationstraat) tot aan de Natte Kouter is er geen verkeer mogelijk. Dit wordt de voetgangerszone

De afsluiting gebeurt op vrijdag om 16u00 tot en met zondagochtend 02u00 (met korte opening zaterdagochtend tot zaterdagmiddag 12u00). 

Toegang met de wagen tot de Van Cauwelaerstraat (uitgezonderd voetgangerszone), Natte Kouter en Sportlaan is enkel mogelijk met bewonerskaart.

Daarnaast geldt

een wegomlegging ‘grote afstand ’ tijdens het festival. Dit is een wegomlegging voor al het verkeer dat vanuit Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem naar Wambeek komt gereden. Ook het verkeer vanuit Sint-Katherina-Lombeek richting Wambeek wordt omgeleid;

een wegomlegging ‘lokaal verkeer’ tijdens het festival: via de t’Serclaesstraat & de August De Feyterstraat. Deze straten worden éénrichtingsverkeer;

een volledige afsluiting van de parking van het sportcentrum vanaf dinsdag 24 augustus (08u00) tot en met dinsdag 31 augustus (20u00);

een parkeerverbod tijdens het festival in volgende straten teneinde de doorstroming niet te hinderen (zodat dit vrij blijft voor publiek en de hulpdiensten):

‘t Serclaesstraat, aan de zijde van de woningen;

Van Cauwelaertstraat, beide zijden van de straat, vanaf de Statiestraat tot de Weverstraat;

A. De Feyterstraat, aan de zijde van de even huisnummers;

Terlindengaard, beide zijden van de straat;

Keizerstraat, beide zijden van de straat, uitgez. de aangegeven parkeervakken;

Sterrelaan, beide zijden van de straat, uitgez. de aangegeven parkeervakken;

Van Overstraetenlaan, beide zijden van de straat; 

Borredam, beide zijden van de straat, uitgez. de aangegeven vakken;

Dreef, beide zijden van de straat, uitgez. de vakken tegen de middenberm;

Poodtstraat, beide zijden van de straat, uitgez. de aangegeven vakken;

Bodegemstraat, beide zijden van de straat, tussen Gemeentehuisstraat en huisnummer 68, uitgez. de aangegeven vakken;

Marktplein (links – grote rechthoek).

Er wordt een betalende bezoekersparking ingericht op het veld tussen de Terlindenstraat en de Van Cauwelaertstraat.

Overzichtskaart en circulatieplanWat is het begin- en einduur van Rock Ternat?

Rock Ternat opent de deuren op vrijdag 27 augustus om 18u00 en op zaterdag 28 augustus om 14u00. Het einduur voor muziek is op beide dagen om 01u00. De festivalbezoekers moeten het terrein verlaten hebben om 01u30. Tot 02u00 blijven de betrokken diensten in en rond het festivalterrein actief.

De opbouw van het festival start op dinsdag 24 augustus. De afbraak loopt tot en met dinsdag 31 augustus.

Waar kan ik als buurtbewoner dan mijn wagen kwijt?

Als u woont op een straat die niet wordt afgesloten voor verkeer, kan u met een bewonerskaart nog steeds uw auto aan uw eigen woning parkeren, mits naleving van bovenstaande parkeerverboden. Wie recht heeft op een bewonerskaart, kreeg er eentje samen met deze brief in de bus. Wie er eentje extra wenst te bekomen, kan die aanvragen via hallo@rockternat.be en afhalen op het festivalsecretariaat tijdens de week van de opbouw (vanaf di 24/08). Opgelet, op vrijdag is het festivalterrein niet meer vrij toegankelijk.

Uitnodiging

Op donderdag 26 augustus om 20u30 nodigen we u als buur opnieuw uit en dit keer voor een exclusieve rondleiding op het festivalterrein. En, een eerste pint van onze tappen. Bent u er graag bij? Kom die dag op het afgesproken uur dan naar de parking van het sportcentrum waar er verzameld wordt. Op het terrein zijn mondmaskers en social distancing verplicht, tenzij er een Covid Safe Ticket kan worden gescand (meer info op https://rockternat.be/corona-maatregelen/)

Contact

We zijn heel snel te bereiken via hallo@rockternat.be : het mailadres wordt in de festivalweek bijna permanent bijgehouden.

Alle info staat ook op www.rockternat.be/buren.

Tijdens het festival zijn we te bereiken op een speciale burentelefoon (van woensdag 25/08 t.e.m. maandag 30/08): 02/759.53.90

Fijne groet,

Lotte Van Gestel (voorzitter) en het voltallige Rock Ternat team