COVID SAFE TICKET

Rock Ternat is een Covid Safe Festival. 

Dat wil zeggen dat elke bezoeker, ouder dan 12 jaar, bijkomend een identiteitskaart en Covid Safe Ticket moet laten zien aan de ingang.

Wat is een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk en komt in de vorm van een QR-code. De voorwaarden worden dus bepaald door de overheid en niet door Rock Ternat. Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden.Waar haal ik een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de  CovidSafeBE-app die je download op je smartphone.

Nederlandse bezoekers downloaden de  CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het  Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Vanaf wanneer is mijn Covid Safe Ticket geldig?

Je Covid Safe Ticket is geldig van zodra je een vaccinatiecertificaat bezit waarmee je bewijst dat je al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 ofeen negatief PCR-testcertificaat bezit (opgelet: deze is geldig de dag van de test + 48 uur) of een negatief antigeen(snel)testcertificaat bezit (opgelet: deze is geldig de dag van de test + 24 uur) of een herstelcertificaat bezit (opgelet: maximaal 6 maanden oud) die aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test. Opgelet! Zelftesten zijn niet geldig. Een snelle antigene test moet uitgevoerd worden door medisch geschoold personeel.

Ik heb geen smartphone, wat nu?

De QR-codes kunnen ook opgevraagd worden op bijvoorbeeld: mijngezondheid.be of Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten. Via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50.

Hoe krijg ik mijn Covid Safe Bandje ?

Bezoekers met een geldig Covid Safe Ticket, en die ook aan de andere voorwaarden voldoen, krijgen na scanning een groene code en vervolgens een Covid Safe bandje. Een rode code betekent geen toegang tot het festival. De bezoeker dient dan de festivalzone onmiddellijk te verlaten. Op de toegangsweg naar het festivalterrein, nl. de Van Cauwelaertstraat (ter hoogte van huisnummer 15 en huisnummer 81), zijn er 2 verschillende publiekscontroleposten opgezet. Een derde controlepost is gereserveerd voor artiesten/medewerkers/leveranciers/etc.

 

TIP: CHECK EERST ZELF UW RESULTAAT

Via de app CovidScanBE kunnen certificaten snel en vlot gescand worden.

Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om op voorhand te checken of deze via de Covid Safe Applicatie toegang (groen) krijgt. Eventueel door het certificaat vooraf te laten scannen door een vriend/familielid.

Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is gratis. 

Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

Kinderen, jongeren en volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren kunnen tijdens de maanden juli, augustus en september 2 keer gratis getest worden. Je kunt hiervoor  gratis PCR-testcodes aanvragen.

Moet ik me laten vaccineren?

Dat hoeft niet. 

Het Covid Safe Ticket bevestigt dat je geen risico vormt voor de rest van het publiek en dat je niemand ter plaatse zal besmetten. Dat kan als je: al zeker 2 weken volledig bent gevaccineerd; recent een negatieve test hebt afgelegd; de afgelopen zes maanden een coronabesmetting hebt doorgemaakt.

Ben je ziek of vertoon je symptomen zoals bijvoorbeeld koorts? Blijf dan thuis.

Wat met mijn privacy?

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk: RT moet ook de identiteit van de eigenaar controleren. Bij het scannen van jouw certificaat moet je dus bijkomend een identiteitsdocument kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. Dat moet een identiteitsdocument met biometrische gegevens zijn. Een rijbewijs mag dus ook. Geen identiteitsdocument = geen toegang tot het festival !

Bij het scannen van jouw CST op een evenement worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met RT of een bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is). Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

Zijn mondmaskers verplicht?

Op het terrein zijn mondmaskers niet verplicht. Ze zijn ze ook niet verboden. Als je wil kan je steeds een mondmasker opzetten.

Is er nog social distancing?

Van zodra je op het terrein bent vervalt de social distancing. Er mag gedanst worden.

Worden er testen afgenomen op het festivalterrein ?

Neen, er worden geen testen afgenomen op het terrein.

Zijn er nog maatregelen van toepassing op het terrein?

Er is een beperkte capaciteit op het terrein, met ruim voldoende ruimte per bezoeker. Ook voorzien we nog alcoholgel, en zullen we oppervlakten blijven ontsmetten.

Wat met kinderen onder 12 jaar?

Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. (Neem aub een kids-ID mee waarmee je de leeftijd kan aantonen.) Iedereen ouder dan 12 jaar kan een Covid Safe Ticket aanvragen.

Wat met artiesten, leveranciers en medewerkers?

Iedereen die voor of achter de schermen aanwezig is op RT moet een geldig Covid Safe Ticket laten scannen voor ze het terrein kunnen betreden.

Kan ik reserveren?

Nee, je kan niet reserveren. Enkel een gekocht en betaald ticket biedt toegang tot het festivalterrein. Van zodra de kans er is dat het terrein volzet geraakt, kondigen we dit aan via social media.

Nog vragen?

Meer info kan je vinden op https://covidsafe.be/