FAQ

In Ternat, tiens! Voor wie het graag wat specifieker heeft. In openlucht, op de parking van PULS het Sportcentrum van Ternat. Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat.

Locatie/route

We zien je graag op vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 15 uur.

De Rock Ternat App Powerd by AnyKrowd kun je downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Hoe je de app downloadt, installeert en personaliseert, vind je in onderstaande handige tutorial.

Tutorial

Als je geld hebt opgeladen in de Rock Ternat app powered by AnyKrowd dan kun je na het festival een refund aanvragen. De knop wordt pas actief na afloop van het festival (zondag 27/08/2023 om 12 uur). Je krijgt daarvoor 2 weken de tijd (tot zondag 10/09/2023 12 uur).
Geld niet gerefund? Geen probleem! We investeren het in een volgende editie van Rock Ternat. Opgelet! Er wordt enkel refund voorzien op bedragen die opgeladen werden via bankverrichting. Je kunt ook niet meer refunden dan wat je zelf hebt opgeladen. Dus, geen refund op cash (cards), vouchers en eco-fee mogelijk.
Voor een refund rekenen we 1 euro administratiekosten aan. De terugbetalingstermijn bedraagt 1 maand.

Vaneigens! Vive la fête en vive le velo! We moedigen ook jou aan om met de fiets te komen. Daarom hebben we op de Markt een Argenta fietsenstalling met plaats voor 1200 fietsen. Een wandelingetje langs de Prieelstraat leidt je veilig naar de festivalsite aan de Van Cauwelaertstraat.

Op de betaalparking kunnen we 500 wagens kwijt. Ook inbegrepen in de prijs van je parkeerticket: een zalige wandeling van 5 minuten naar de ingang van het festival.
De meer fervente wandelaar kunnen we dan weer de gratis parking aan het station van Ternat warm aanbevelen. Hier is plaats voor 170 auto’s en een kwartiertje stappen later sta je op Rock Ternat. Daartoe hebben we een idyllische én veilige wandeling uitgestippeld langs het spoorwegtracé.
Rock Ternat is best een wild feestje maar wildparkeren doe je beter niet. De boetes zijn niet min.

Zeker!
Met de trein. Tussen perron en podium ligt slechts een wandeling van 10 minuten. Die neemt je mee over een voor de gelegenheid uitgestippeld auto-arm en dus veilig parcours.
Met de bus. Stap af aan de halte Markt en stap vervolgens vijf minuten verder naar de ingang van het festival. Je bereikt Rock Ternat niet alleen snel maar ook veilig via de Prieelstraat.
Een shuttle, zeg je? Hopelijk stellen we niet te hard teleur maar die is niet voorzien.

Zonder ticket krijg je geen toegang tot het festivalterrein, duh!

Tickets

Verlies in dat geval zeker [email protected] niet uit het oog. Mailtje met jouw gegevens en wij antwoorden met een duplicaat van je ticket.
Om de zwarte markt tegen te gaan, worden de tickets pas verstuurd vanaf 11/08/2023 voor alle tickets die voordien gekocht werden. Koop je later een ticket? Dan krijg je dat meteen in de mailbox. Check ook je SPAM-filter!

Heb je een ticket gekocht, maar kun je niet komen. Om welke reden dan ook... gebruik Ticketswap om je ticket door te verkopen aan een andere enthousiaste Rock Ternat-fan! Ticketswap is een veilige en gemakkelijke app om je ticket op een legale manier door te verkopen. Rock Ternat erkent hun werking.

Elke festivaldag geldt; jij + 3499 anderen = SOLD OUT.

Het klein kind uithangen op Rock Ternat. Als je wil mag dat maar dan bij voorkeur in figuurlijke zin. Want hoewel we geen minimumleeftijd hanteren en het ook enigszins begrijpen dat je je kinderen tijdens de namiddag naar het festivalterrein meebrengt, raden we het toch af. Er zijn namelijk geen faciliteiten voor kinderen voorzien en een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving.
Ook een -12 jarige moet in het bezit zijn van een festivalticket. Om dat ticket te verkrijgen, mail je naar [email protected].
Je krijgt het gratis, maar het kind moet vergezeld worden van een volwassene (ouder of voogd) en toont bij toegang van het terrein ook zijn kids ID.

Een festival zonder een pakske friet of een hamburger? We dachten het niet! Maar er is meer. Onze lokale partners voorzien in foodstands met een lekker verrassend en uniek aanbod.
Op de dranken-mainstage vind je soft drinks, water, wijntjes en pintjes van de tap. Maar zeker ook de ontdekking waard: degustatiebieren en cock- en mocktails.
Betalen doe je met de Rock Ternat App (powered by AnyKrowd). Geld opladen doe je in de wallet in de app. Zo betaal je makkelijk, vlot en veilig aan de toog. Wij werken met herbruikbare bekers en een bekerfee. Je brengt je beker (of petflesje) terug naar de toog. Wij zorgen voor de juiste verwerking. Samen duurzamer dus.

Graag, maar dan wel een andere keer! We laten de import van eten en drank niet toe. Van picknicktafels trouwens ook niet.
Ook voorwerpen waar je niet vlot mee door de veiligheidscheck op de luchthaven geraakt zijn verboden. Spontaan denken we nu aan scherpe voorwerpen, messen, scharen en alles waarmee je anderen kunt kwetsen. Meer hierover vind je in onze festivalvoorwaarden.
Ook handig om te weten. Wij vullen ons terrein met rockers, niet met lockers.

festivalvoorwaarden

Kleine rugzakken of tassen zijn toegelaten op het festivalterrein. Voor je het festivalterrein kan betreden, kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen. Je mag dit weigeren maar dan krijg je helaas geen toegang tot het festivalterrein. Grote rugzakken en tassen (> 45cm hoogte, > 30l inhoud) zijn verboden.

Dat zal niet op de camping van Rock Ternat zijn… want die voorzien we niet. Ook de camping Zot Wammek is dan al 2 maanden opgedoekt. Booking.com kan je hier wel al een eind op weg helpen in het zoeken naar een geschikte slaapplek. En ook welcometomygarden.org is het checken waard!

Rock Ternat vindt plaats in openlucht op de parking van het sportcentrum in Ternat, op de Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat.
Er is éénrichtingsverkeer op de Van Cauwelaertstraat van vrijdag 16u tot zaterdag 03u.

Het festivalterrein heeft een harde ondergrond en is dus goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Op Parking De Brug zijn er parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking.
Er zijn aangepaste toiletten voorzien op het terrein.
We voorzien een ringleiding voor mensen met hoorapparaat (ontvanger kan je ontlenen aan het rolstoelpodium)
Voor ADL-assistentie kan je een beroep doen op de vrijwilligers, die te vinden zijn aan het rolstoelpodium.
Alle aanvragen om hiervan gebruik te maken, lopen via Inter zodat wij op voorhand de juiste zaken kunnen voorzien.
Je moet een parkeerplaats (en assistentie) aanvragen via [email protected]

Inter sponsor Rock Ternat 2022
Meer info

Onze 400 vrienden van Rock Ternat hebben een speciale plaats in ons hart. Ook dit jaar voorzien we voor hen een extraatje. Keep you posted!

Beter een goeie buur dan een verre vriend! Een spreekwoord dat ons nauw aan het hart ligt. We informeren de buren van Rock Ternat via nieuwsbrief en brief in de postbus, één keer voor de zomer en één keer in de aanloop van het festival. Als buur ben je ook welkom op donderdag 24 augustus om 20 uur, voor een rondleiding op het festivalterrein én een eerste pintje om de tappen te testen!

Ja, dat kan! In de stand van het Rode Kruis richten we een speciale ruimte in waar je kunt kolven. Je kunt de borstvoedingsmelk gekoeld en gelabeld achter laten en nadien opnieuw ophalen.