FAQ

In Ternat, tiens! Voor wie het graag wat specifieker heeft. In openlucht, op de parking van PULS het Sportcentrum van Ternat. Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat.

Locatie/route

We zien je graag komen op vrijdag vanaf 18.00 uur en op zaterdag vanaf 14 uur.

Als je geld hebt opgeladen in de Rock Ternat app (powered by anyKrowd) dan kun je na het festival een refund aanvragen. De knop wordt pas actief na afloop van het festival.
Opgelet! Er wordt geen refund voorzien op cash cards!

Vaneigens! Vive la fête en vive le velo! We moedigen ook jou aan om met de fiets te komen. Daarom hebben we op de Markt een Argenta fietsenstalling met plaats voor 1200 fietsen. Een wandelingetje langs de Prieelstraat leidt je veilig naar de festivalsite aan de Van Cauwelaertstraat.

Op de betaalparking op de Terlindenstraat kunnen we 500 wagens kwijt. Ook inbegrepen in de prijs van je parkeerticket: een zalige wandeling van 5 minuten naar de ingang van het festival.
De meer fervente wandelaar kunnen we dan weer de gratis parking aan het station van Ternat warm aanbevelen. Hier is plaats voor 170 auto’s en een kwartiertje stappen later sta je op Rock Ternat. Daartoe hebben we een idyllische én veilige wandeling uitgestippeld langs het spoorwegtracé.
Rock Ternat is best een wild feestje maar wildparkeren doe je beter niet. De boetes zijn niet min.

Zeker!
Met de trein. Tussen perron en podium ligt slechts een wandeling van 10 minuten. Die neemt je mee over een voor de gelegenheid uitgestippeld auto-arm en dus veilig parcours.
Met de bus. Stap af aan de halte Markt en stap vervolgens vijf minuten verder naar de ingang van het festival. Je bereikt Rock Ternat niet alleen snel maar ook veilig via de Prieelstraat.
Een shuttle, zeg je? Hopelijk stellen we niet te hard teleur maar die is niet voorzien.

Zonder ticket krijg je geen toegang tot het festivalterrein, duh!

Tickets

Verlies in dat geval zeker [email protected] niet uit het oog. Mailtje met jouw gegevens en wij antwoorden met een duplicaat van je ticket.

Elke festivaldag geldt; jij + 3499 anderen = SOLD OUT.

Het klein kind uithangen op Rock Ternat. Als je wil mag dat maar dan bij voorkeur in figuurlijke zin. Want hoewel we geen minimumleeftijd hanteren en het ook enigszins begrijpen dat je je kinderen tijdens de namiddag naar het festivalterrein meebrengt, raden we het toch af. Er zijn namelijk geen faciliteiten voor kinderen voorzien en een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving.
Ook een -12 jarige moet in het bezit zijn van een festivalticket. Om dat ticket te verkrijgen, mail je naar [email protected].
Je krijgt het gratis, maar het kind moet vergezeld worden van een volwassene (ouder of voogd) en toont bij toegang van het terrein ook zijn kids ID.

Een festival zonder een pakske friet of een hamburger? We dachten het niet! Maar er is meer. Onze lokale partners voorzien in foodstands met een lekker verrassend en uniek aanbod.
Op de dranken-mainstage vind je soft drinks, water en pintjes van de tap. Maar zeker ook de ontdekking waard: degustatiebieren en cock- en mocktails.
Betalen doe je via de Rock Ternat Cash Card. Opladen lukt ook vlotter dan vorig jaar: code scannen, budget opladen en je kan drinken! Zo betaal je makkelijk, vlot en veilig aan de toog.
Duurzaamheid mag geen vage belofte zijn. Daarom werken wij met herbruikbare bekers en een bekerfee. Je brengt je beker (en flesje) terug naar de toog. Wij zorgen voor de juiste verwerking. Samen duurzamer dus.

Graag, maar dan wel een andere keer! We laten de import van eten en drank niet toe. Van picknicktafels trouwens ook niet.
Ook voorwerpen waar je niet vlot mee door de veiligheidscheck op de luchthaven geraakt zijn verboden. Spontaan denken we nu aan scherpe voorwerpen, messen, scharen en alles waarmee je anderen kunt kwetsen. Meer hierover vind je in onze festivalvoorwaarden.
Ook handig om te weten. Wij vullen ons terrein met rockers, niet met lockers.

Kleine rugzakken zijn toegelaten op het festivalterrein. Voor je het festivalterrein kan betreden, kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen. Je mag dit weigeren maar dan krijg je helaas geen toegang tot het festivalterrein. Grote rugzakken en tassen (> 45cm hoogte, > 30l inhoud) zijn verboden. Kleine rugzakken en tassen zijn toegelaten.

Dat mag je zelf kiezen maar we zijn er wel zeker van dat het niet op een camping van Rock Ternat zal zijn. Want die voorzien we niet. Booking.com kan je hier wel al een eind op weg helpen in het zoeken naar een geschikte slaapplek.

Rock Ternat vindt plaats in openlucht op de parking van het sportcentrum in Ternat, op de Van Cauwelaertstraat 40, 1740 Ternat.
Er is éénrichtingsverkeer op de Van Cauwelaertstraat van vrijdag 16u tot zaterdag 02u.

Het festivalterrein heeft een harde ondergrond en is dus goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Op Parking De Brug zijn er parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking. Je moet wel een parkeerplaats aanvragen via dit formulier.
Er zijn aangepaste toiletten voorzien op het terrein.
We voorzien een ringleiding voor mensen met hoorapparaat (ontvanger kan je ontlenen aan het rolstoelpodium)
Voor ADL-assistentie kan je een beroep doen op de vrijwilligers, die te vinden zijn aan het rolstoelpodium.
Alle aanvragen lopen via Inter zodat wij op voorhand de juiste zaken kunnen voorzien.
Je moet een parkeerplaats (en assistentie) aanvragen via [email protected]

Inter sponsor Rock Ternat 2022
Meer info

Ja, alle 400 ‘vrienden van Rock Ternat’ die in de 2021 mee investeerden in de heropstart festival, krijgen ook voor de editie 2022 een korting van 10% op hun ticket.
Let wel op, die korting is eenmalig!
Je kan op 1 bestelling met je kortingscode die je per vriendenmail ontving 10% korting verkrijgen. Bovendien is die bestelling beperkt tot een maximaal aantal van 2x vrijdag, 2x zaterdag en 2x combi. Als je meer bestelt, werkt de code niet, dan maak je best een tweede bestelling aan.

Beter een goeie buur dan een verre vriend! Een spreekwoord dat ons nauw aan het hart ligt. We nodigen de buren van Rock Ternat dan ook uit op 2 momenten. Je bent welkom op donderdag 25 augustus voor een rondleiding op het festivalterrein én een eerste pintje om de tappen te testen, om 20 uur!