Welkom Tine!

Tine (foto Vanessa Rasschaert)

Tine is een energieke jonge vrouw van 40 jaar en woont met haar gezin in de buurt van het sportcentrum. Ze is samen met Wim Willegems van Double-U, een Ternats bedrijf dat ondersteuning biedt bij computerproblemen, en samen hebben ze twee kinderen.

Tine is een rasechte Ternattenaar en woont er al heel haar leven. Ze herinnert zich nog de geboorte van het festival in het sportcentrum en was op menig editie aanwezig. Meer zelfs, de eerste keer dat ze haar partner kuste was op Rock Ternat. Een warme tent, de geur van alcohol en sigaretten, bezwete lichamen, lawaaierige en zatte mensen, kortom, de ideale plaats voor Cupido om wat pijlen af te schieten.

Met hun groepje vrienden waren ze jaarlijks van de partij en hadden ze ook telkens dezelfde afspraakplek op het festival, namelijk in de tent de 2de paal van links. Of de vrienden politiek gerelateerd voor die paal en niet de rechtse kozen wordt ontkend noch bevestigd. Als fan van De Mens is dat hét concert op één van de zesentachtig (lees: vijf) passages van die band dat haar het meest is bijgebleven.

Een ander concert dat haar nog steeds kiekebisj bezorgt is dat van Arsenal. De band, niet de Londense voetbalploeg. Ook hier kwam Tine ruim aan haar trekken, aangezien de band liefst zesmaal aantrad op acht jaar tijd. 

Om de spreekwoordelijke band met ons internationaal gerenommeerd festival nog wat strakker aan te halen, hielp Tine ook een aantal keer mee op het festival. Samen met de rest van de scouts van Ternat (lees: de skoetten) heeft ze de beste herinneringen aan het openhouden van de, laat ons eerlijk zijn, prachtige én druk bezochte camping aan de Assesteenweg. Geef toe, niemand beter dan enkele adepten van Baden-Powell om zich van dergelijke taak te kwijten. 

Tine heeft zoveel leuke herinneringen aan Rock Ternat dat ze meteen wild werd van het idee om Vriend van Rock Ternat te worden. Ervaren dat een gemeente als Ternat écht leeft dankzij initiatieven en evenementen als “Rock Ternat” bezorgt haar een warm gevoel. Met de terugkeer van dit lokale festival hoopt Tine dat de sfeer van vroeger terug zal neerdalen aan het sportcomplex, dat mensen weer samen zullen komen om te genieten, te dansen, te zingen, en dat er nieuwe herinneringen kunnen opgeslagen worden. Dat het festival in haar achtertuin doorgaat is een uitgelezen kans om het allemaal van dichtbij met de buren te beleven.

Lokale initiatieven als deze zorgen er ook voor dat onze jeugd in hun eigen dorp kan kennismaken met het uitgaansleven en dat ze in Ternat terecht kunnen om te feesten. Met de kinderen naar Rock Ternat, een muzikale samensmelting van twee generaties, zou voor velen een droom zijn die tot vervulling wordt gebracht.

Die lokale insteek manifesteert zich nog sterker door samen te werken met lokale partners, bedrijven, verenigingen, noem maar op. De charme om misschien te starten met een kleinschalige editie kan de mensen in deze coronatijden alleen maar dichter bij elkaar brengen. Dat het accent in de programmatie op Belgische bands zal liggen, vindt Tine een schitterend idee. 

Wat het festival zeker moet uitstralen voor haar, is gezelligheid. Een leuke plek waar ze met vrienden een toffe avond kan beleven, met aandacht voor lekker eten maar ook het oer-Vlaamse frietkot en waar je ook een rustige stek vindt om iets te drinken, en dat mag dan gerust een pintje zijn.

Haar partner Wim draagt trouwens met zijn zaak Double-U ook als sponsor een steentje bij aan ons festival. Het is duidelijk dat dit gezin Rock Ternat ademt, betere vrienden kan de organisatie zich niet wensen.

Bedankt Tine en Wim en welkom bij de Rock Ternat-community!

Flip Kowlier zong het al: “Min moatn, min moatn, ik zie under gern, wuk zoe kek doen, zonder gudr” (of zoiets). En gelijk had hij! Want wat zouden wij zonder jullie, onze vrienden en vriendinnen, zijn? Niets! Even geleden maakten we bekend dat Rock Ternat terug kwam en dat we wel wat vriendschap konden gebruiken en kijk: in no time bereikten we de kaap van 400 vrienden! Geloof ons, wij zijn daar effenaf niet goed van.

Het toont aan dat jullie net als wij snakken naar een nieuwe editie van Rock Ternat en het geeft ons nog meer goesting om er onze schouders onder te zetten. Ook financieel is jullie vriendschap ons enorm veel waard. Jullie bijdrage geeft ons de gelegenheid om ook echt aan de slag te gaan. De broodnodige basis is er om op verder te werken. Niet alleen voor deze editie, maar hopelijk ookvoor de jaren die volgen. Jullie bijdrage is essentieel. En daar zijn we heel erg dankbaar voor. 

Voorlopig kunnen we geen vrienden meer toelaten, hoe jammer ook, omdat we elke vriend of vriendin de kans willen geven om ook echt naar RT21 te komen en voorzichtigheidshalve gaan we nu nog uit van een maximale capaciteit van 400 bezoekers. Uiteraard hopen we dat dat er over enkele weken anders uitziet, maar dat bekijken we dag per dag. 

In de tussentijd zouden we jullie vragen om onze website in de gaten te houden, onze socials te volgen en om jullie in te schrijven op de nieuwsbrief. En maak jullie vrienden warm om hetzelfde te doen. Want jullie vrienden, zijn onze vrienden. en andersom. 

We komen zo snel mogelijk met meer nieuws. 

Vriendelijke groeten van jullie meest dankbare vrienden van Rock Ternat