compact disk dummies

Deze Compact Disk Dummies hebben onlangs een nieuwe plaat op de wereld gelost. The Signal voor Rock Ternat om ze ook naar ons podium te halen dit jaar. Na passages op Cactus, Suikerrock en de Lokerse Feesten sluiten Lennert en Janus hun Belgische festivalzomer af in Ternat. Dat doen ze in hun gekende stijl, met funky en opzwepende electro-pop die zelfs de bomma aan het dansen brengt. 

In 2012 wisten ze de jury van Humo’s Rock Rally te overtuigen van hun talent, ondertussen weet heel België zijn dansbenen te vinden wanneer zij hun ranke zelve met bijhorende keyboards op het podium hijsen. 

Zorg dat je geen FOMO hebt, zorg dat je erbij bent, en trek je dansschoenen aan.

de jeugd van tegenwoordig

Met 8 platen en een resem hits in de plantenbak zakt dit Nederlands collectief van Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo nog eens vrolijk af naar Ternat. Hun laatste passage op ons terrein, toen nog een try-out voor hun nieuwe plaat in 2009 in de Puls (zaal), mag je gerust legendarisch noemen. De meesten spreken er nog altijd wartaal over, wegens niet alles netjes geregistreerd die avond en de dag nadien opgestaan met wat vieze fur. Heerlijke dag.

De tijd gaat rap, we zijn ondertussen al 2024. Volgend jaar vieren ze hun 20ste verjaardag, de jeugd is ondertussen officieel volwassen geworden. Op hun 19de zakken ze nog eens af naar Ternat om, nog steeds met alle frivoliteiten en (nog meer) gekheid van weleer, op het grote podium Ternat af te breken. Watskebeurt? Awel, als het zonnetje op 24 augustus mee wil: We’ll get Spanish! Starsailor

Tussen 2000 en 2010 verzamelden deze Britten aardig wat hits. Met zijn uniek stemgeluid kwam James Walsh telkens opnieuw met heel wat overtuiging uit de luidsprekers geknald. Meestal licht, of minder licht, melancholisch en vaak catchy van deuntje. De Plaat ‘Silence is easy’ zal bij velen wel een belletje doen rinkelen, Erik Van Looy gebruikte het nummer ‘Some of us’ van deze plaat zelfs als titelsong voor zijn hit ‘De Zaak Alzheimer’. ‘Thin White Duke’ zorgde dan weer met zijn versie van ‘Four to the Floor’ voor stevig wat beweging on the dancefloor.

Ondertussen hebben ze een nieuwe plaat op zak (Where the wild things grow) en daar hebben ze dus wel wat tijd voor genomen. Kan niet slecht zijn denken wij dan. In elk geval op het podium sowieso een hit!

berre

Berre, 23 jaar jong en woonachtig om de hoek in Schepdaal, begon tijdens de coronaperiode (2020) TikTok-filmpjes te maken. Daarin zong hij diverse covers vanuit zijn garage volgens Wikipedia. Wij zeggen zelfs meer, dat was vanuit de garage van de Delhaize in Ternat. Ondertussen weten we ook dat hij zot is van de befaamde verse currysaus van Eetkroeg Manu die het het culinair hoogstandje ‘de bitterbal’ begeleidt. 

Het gaat hard voor Berre, en daar hoort dan ook een optreden in Ternat bij. Misschien geen thuismatch maar toch zeker een derby!

USED

Singer-songwriter zijn en meerdere instrumenten bespelen zijn krachtige hulpmiddelen wanneer je ze combineert in een studio-omgeving: dat is Used. Deze man brengt een frisse en kenmerkende sound met aanstekelijkste melodieën, zowel euforisch als melancholisch. De superster in wording kwam al snel aan de top van de Belgische Drum & Bass-scene en verovert nu de rest van Europa. En dus binnenkort ook al onze harten in Ternat.

de mens

De Mens bestaat 32 jaar. En waarom? Iedereen, jong en oud, heeft wel een favoriete herinnering aan een stomend concert op een festival, in een rockclub of in een theaterzaal.

Na pakweg 1000 optredens speelt de band scherper dan ooit, blijven Frank Vander linden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock kracht en kwaliteit combineren.

Elk optreden wordt met open vizier aangesneden, en het publiek mag en zal meeleven.

Songtitels vertellen de rest van het verhaal: van de oude en blijvende hits “Dit is mijn huis”, “Jeroen Brouwers (schrijft een boek)” en “Irene” naar“Nederland”, “Lachen en mooi zijn”, “Maandag”, “En in Gent” en “Sheryl Crow I need you so”.

Met daarna (de radiohits bleven komen) nog “Einde van de eeuw”, “Sex verandert alles”, “Ergens onderweg”, “Kamer in Amsterdam”, “Zonder verlangen”, “Luide muziek in kleine auto’s”. En dan nog “Nooit genoeg” (de titel die alles zeg), “Angst” ,“Vier akkoorden”, “Oh wat ben je mooi (als je weerwegloopt” en, recent, “Waar is de liefde?”, “Mooie verliezers” en “Broer”. Veel meer woorden zijn onnodig. De koningen van de Nederlandstalige no nonsense-rock komen het voor uw oren en ogen uitleggen.

kajikama

Kajikama is een jonge indierockband uit het Pajottenland.

Sinds hun succesvolle debuut-EP, ‘Eternal Youth’ in september 2020, heeft de band niet stil gezeten. Sterke, catchy songs en een trouwe fanclub bewijzen dat hun muzikale reis alleen maar beter wordt. Laat je verrassen door het enthousiasme en de onweerstaanbare oorwurmen van Kajikama!
23-24 AUG